Дома Тагови сок од бозел

Таг: сок од бозел

Лек од бобинки од бозел: Домашен рецепт кој ги победува вирусите...

Бобинките од бозел дозреваат во септември и почеток на октомври, а од здравите темносини плодови се приготвуваат џем, овошен прав, ликер, вино, а можеби...

Џем и сок од зрели бобинки од бозел, лековит но и...

Бобинките од бозел се многу лековити, но не треба да се јадат сурови, туку потребно е термички да се обработат. Најдобри се сокот и џемот...

Сирупот од бозел го јакне организмот и го чисти од токсини

Навремено наберете си цвет од бозел! Бозелот е богат со антиоксиданси кои ги штитат нашите клетки од оксидативен стрес. Луѓето одамна го користеле за лекување на...