Дома Тагови психологија

Таг: психологија

Децата кои растат покрај баба и дедо се посреќни, попаметни и...

Неколку спроведени истражувања откриваат дека децата кои растат покрај баби и дедовци се посреќни, попаметни и пообразувани. Главните истражувањата се спроведени на Бостонскиот и...

Психолошки тест: Кое дете ја скрши вазната? Вашиот одговор открива голема...

Понекогаш некои неочекувани работи и секојдневни одлуки може да откријат некои вистина за нас самите кои тешко можеме и да ги замислиме. Една од нив...

Без љубов жената се дебелее: Еве што се случува кога љубовта...

Понекогаш, со текот на времето кога ќе дојде до промена на телесната тежина, тоа не мора да значи дека имаме проблем со здравјето, туку...

На девојчињата тоа им е во гените – да ги имитираат...

Разговор со педагог: “Ќерката го гледа само она што го прави нејзината мајка. Ја копира, сфаќате?” Прашање: “Значи, велите дека девојчето не мора да се...

Истражување: Децата кои растат покрај баби и дедовци се посреќни, попаметни...

Љубовта, грижата и поддршката од бабите и дедовците имаат благопријатно влијание врз внуците. За тоа сведочат бројни научни истражувања. 1.Се намалува ризикот од депресија Емоционалната блискост...

Што значи ако ти се појави псоријаза на глава, а што...

Псоријазата најчесто се поврзува со психичките проблеми. Ова важи речиси за сите кожни болести, започнувајќи од витилигото, па до најобичниот јадеж. -Затоа, повеќето лекари се...

Ако сакате да го запознаете некого каков е по душа, само...

Голем број луѓе не умеат да се смеат. Впрочем, што има тука да се умее или неумее – тоа е дар и не може...

Некои психолози: Ќерката и синот не треба исто да се воспитуваат!...

Некои психолози тврдат дека децата од различен пол не треба исто да се воспитуваат, а мајката и таткото имаат различни задолженија. Какви се вашите...

Кога мајката ќе си го истепа детето, еве што се случува:...

Ако ќотекот беше добар - немаше да излезе од рајот, туку ќе си останеше таму - велат детските психолози. Рускиот психолог со пракса од 30...

Не превртувај со очите – прочитај! Тепаното дете во животот има...

Со секој удар им се запечатува судбината. Насилството врз децата и шамарот како “воспитна” мерка и денес се присутни. На овој проблем укажува рускиот психолог...