Истражувањата покажаа: не се дебелееме поради храната, туку поради една состојка во облеката!

Свесни сме дека денес во голем број предмети се наоѓаат хемикалии кои можат да бидат штетни по нашето здравје. Еве за што станува збор:

Истражувањата покажаа дека во мебелот и облеката се присутни слоеви означени како PFAS, а се смета дека овие хемикалии го пореметуваат нашиот метаболизам и со тоа доведуваат потешкотии со одржувањето на нормалната телесна тежина.

Оваа појава повеќе е изразена кај жените, што се поврзува со влијанието на овие соединенија врз дејствувањето на естрогенот. Овие материи биле присутни во крвта кај повеќето испитаници.

Затоа е потребно да се информираме за состојките и за се’ она што се наоѓа во составот на некои предмети што ги користиме во нашите домови, а особено облеката која ја носиме на гола кожа. Се покажало дека многу материи ни штетат. Погледнете неколку совети за слабеење во видеото: