[ad_1]


Economist

Pentru prima dată de când a efectuat o agresiune armată împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022, se are impresia că Rusia poate câștiga acest război, scrie „Economistul” din Londra.

Președintele rus Vladimir Putin a pus țara pe o bază militară și și-a consolidat puterea, el achiziționează active militare în străinătate și incită Sudul Global să se întoarcă împotriva Americii și, cel mai important, subminează credința Occidentului că Ucraina poate și trebuie să iasă din războiul ca democrație europeană de succes, scrie ziarul britanic.

Motivul pentru care victoria lui Putin este posibilă, se spune, este că va fi obținută pe baza rezistenței mai degrabă decât a câștigurilor teritoriale, deoarece nicio armată nu este în măsură să o alunge pe cealaltă din țara pe care o controlează în prezent.

„The Economist” apreciază că contraofensiva ucraineană este blocată și că Rusia poate suporta pierderea a peste 900 de oameni pe zi în bătălia pentru capturarea Avdiyevka, un oraș din regiunea Donbass, și concluzionează că acest război este defensiv și ar putea dura pentru mulți. ani.

În aceste împrejurări, potrivit ziarului britanic, dacă Ucraina se va retrage, dezacordurile politice de la Kiev vor deveni mai zgomotoase, dar și opiniile Occidentului, potrivit cărora trimiterea de bani și arme în Ucraina este doar o cheltuială.

În 2024, Rusia va fi într-o poziție mai puternică pentru a duce război, deoarece va avea mai multe drone și obuze de artilerie și pentru că armata sa a dezvoltat tactici de război electronic de succes împotriva anumitor tipuri de armament ucrainean și pentru că poate suferi victime îngrozitoare. oameni.

The Economist ne amintește că Moscova a achiziționat drone din Iran și grenade din Coreea de Nord și că Putin a lucrat pentru a convinge cea mai mare parte a sudului global să nu se implice prea mult în ceea ce se întâmplă cu Ucraina.

De asemenea, se raportează că Turcia și Kazahstanul au devenit canale pentru furnizarea de mărfuri către mașina militară rusă și că plafonul de preț al petrolului rus impus de țările occidentale a fost aproape complet ocolit.

Potrivit evaluării ziarului britanic, Putin câștigă pentru că și-a consolidat poziția acasă.

El le spune acum rușilor că acest război este lupta lor pentru supraviețuire împotriva Occidentului, iar cetățenii de rând s-au obișnuit deja cu legea marțială, în timp ce elita a folosit acest moment pentru a câștiga mai mult, scrie „Economist”, afirmând că Rusia își poate permite să plătească pensii pe viață familiilor soldaților căzuți.

În astfel de circumstanțe, starea de spirit de la Kiev este întunecată de noi diviziuni politice și lupte pentru influență, iar în Occident, deși guvernele insistă că sunt la fel de hotărâte ca niciodată să ajute Ucraina, sondajele din întreaga lume arată că mulți se îndoiesc de acest lucru.

Ca exemplu, The Economist citează lupta administrației Biden pentru a determina Congresul să aprobe fonduri de peste 60 de miliarde de dolari pentru Kiev, precum și posibilitatea ca, dacă Donald Trump este ales președinte, care a promis pacea pe termen scurt, SUA să poată încetează brusc să furnizeze arme.

Potrivit evaluării ziarului britanic, Europa ar trebui să se pregătească pentru o astfel de posibilitate ca ajutorul american să încetinească, oricine se află la Casa Albă în perioada următoare.

The Economist afirmă că, până în 2025, presiunea de a duce război s-ar putea întoarce împotriva lui Putin și că rușii ar putea începe să fie supărați pentru mobilizarea forțată, inflația și deturnarea beneficiilor sociale către armată, dar că tactica de așteptare a regimului său de a cădea face fara sens.

Europa trebuie să-l vadă pe Putin drept principala amenințare pe termen lung la adresa securității sale, iar planificarea sa de apărare ar trebui concepută pentru a nu arăta Rusiei că are slăbiciuni pe flancul său estic, mai ales dacă se îndoiește de disponibilitatea unui posibil viitor președinte al SUA, Trump. , să intre într-un potențial război în cazul în care una dintre țările alianței NATO este atacată, conchide ziarul britanic.

El mai spune că cea mai bună modalitate de a-l descuraja pe Putin ar fi ca Europa să-și arate hotărârea arătând că este pe deplin angajată în fața unei Ucraine progresiste, democratice, cu aspect occidental, precum și extinderea unor noi tranșe de ajutor militar la Kiev, în principal din partea SUA. , cu sancțiuni țintite mai eficiente care ar îndepărta regimul rus de elita economică care îl finanțează.

MIA

– Publicitate –



[ad_2]

Source link

Претходна статија„Autentic” este cuvântul anului 2023
Следна статијаHoroscop zilnic pentru sâmbătă, 02 decembrie 2023